perník z žitné mouky

29. října 2014 v 9:04 | any |  recepty
Spookyyy~
Kvůli včerejšího svátku a pondělního děkanského volna jsme měli po měsíci školy týden volno.. nejvíc to bodlo :) .. i když v podstatě celý ten týden byl jen studijní v podobě psaní referátů.. ale samozřejmě jsem si ho užila s přítelem, ten sice neměl týden volno, ale prodloužený víkend byl fajn :) .. o víkendu jsme byli na řecké zábavě s jeho a mou rodinou a společnými kamarády.. babička Irini ho přemluvila na jedno vystoupení se souborem a tak tam vystupoval :) .. bylo sexy dívat se, jak si to celé předvádění užívá :) .. tam jsem poprvé u něj zaregistrovala tu horkou krev.. (video vystoupení vám můžu poskytnout v dalším článku, kdyby to někoho zajímalo) ale k perníku.. včera mi říkal, že má chuť na nějakou buchtu, zda něco spolu neupečem.. tak jsme se dali do pečení perníku a muffinů, bylo to fajn :) ..

Gingerbread
indgredience:
500g celozrnné žitné mouky
500ml mléka
250g rostlinného tuku
250g cukru moučky
1 vejce
1 vanilkový cukr
1 kypřící prášek do perníku
2 polévkové lžíce medu
2 jablka (nemusí být)
sekané ořechy


Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubo a přidáme do těsta. vše zamícháme, dáme na plech a pečeme asi 20 minut při 200 stupních. Na perník si můžete udělat i libovolnou polevu či krém :) .. my většinou posypáváme strouhaným kokosem a lehce polijeme rozpuštěnou čokoládou :)


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Creencia Creencia | Web | 7. listopadu 2014 v 21:00 | Reagovat

Já chci vidět video!!! :D
Jinak já perník moc nemusím, ale můj taťka miluje perníky na všechny způsoby, tak recept s mamkou vyzkoušíme ;)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
hi

:srrdce: